Zama

Regie: Lucrecia Martel, Argentinië, 120 MIN, Spaans,

Cast: Daniel Gimenez Cacho, Lola Dueñas, Mariana Nunes, Matheus Nachtergaele

vandaag ma 23 apr di 24 apr wo 25 apr

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

Een indringend relaas over het lot van Don Diego de Zama. Hij is gezant van de Spaanse koning in Zuid-Amerika en wacht in de verstikkende hitte tevergeefs op nieuws uit zijn vaderland

Het leven is tot stilstand gekomen voor Don Diego de Zama, gezant van de Spaanse koning in wat later Paraguay zal worden. Zijn vrouw en kinderen heeft hij al jaren niet meer gezien, en de betalingen uit het thuisland worden sporadischer en kleiner. Het is wachten op de brief van de koning, die zijn overplaatsing naar Buenos Aires moet bevestigen. Maar de brief komt niet; Zama wil niet zien dat de wereld hem is vergeten. Langzaam verliest hij de grip op de realiteit en hij bijt zich vast in een hopeloze missie naar de binnenlanden.

Zama is de verfilming van de gelijknamige roman van de Argentijnse schrijver Antonio di Benedetto uit 1956. Het boek werd pas in 2016 in het Engels vertaald en werd door The New Yorker ontvangen als een ‘vergeten meesterwerk’. Voor de gelauwerde regisseur Lucrecia Martel (La Ciénaga, La Nina Santa) is het haar eerste film in negen jaar. Op het filmfestival van Rotterdam werd Zama bekroond met de KNF Award van de Nederlandse filmpers.

De pers over Zama

  • ‘Lucrecia Martel komt terug uit de wildernis met een vreemde, zinneprikkelende wonderfilm.’ The Guardian ★ ★ ★ ★ ★

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief