Youth (La giovinezza)

Regie: Paolo Sorrentino, Italië / Frankrijk / VK / Zwitserland, 124 MIN, Engels / Spaans / Duits,

Cast: Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz

CineDiner Kaarten

Voor de early birds en filmliefhebbers onder ons biedt Cinecenter een nieuw concept: CINEMACARON Een selectie van de beste films die de afgelopen 7 jaar in Cinecenter hebben gedraaid. Het zijn allen smaakmakers pur sang en pareltjes voor het oog. Net als de macarons die je van ons bij aankoop van een kop koffie of thee krijgt.

Youth (La giovinezza) is Paolo Sorrentino’s Engelstalige film uit 2015, de regisseur die voor zijn wereldwijde succesfilm La Grande Bellezza een Oscar voor Beste Buitenlandse Film ontving.

Michael Caine en Harvey Keitel spelen de hoofdrollen Fred en Mick, twee oude vrienden die in een luxe resort in de Alpen vertoeven voor een lange rustgevende vakantie. Ze kijken terug op hun veelbewogen leven als respectievelijk componist/dirigent en regisseur, en geven ondertussen op humoristische wijze hun ongezouten mening over de levens van hun kinderen, de jonge studenten in Micks schrijversgroepje en de andere hotelgasten. In tegenstelling tot Mick, die nog steeds werkt aan zijn laatste filmscript, is Fred ondertussen gepensioneerd en heeft geen enkel verlangen nog terug te gaan naar zijn muziek.

Maar iemand met een hoog aanzien heeft er alles voor onze om de grootmeester nog eenmaal zijn composities te zien dirigeren. Naast Michael Caine en Harvey Keitel zijn ook Rachel Weisz, Paul Dano en Jane Fonda in belangrijke rollen te zien in La Giovinezza.