Yellowstone, terugkeer van de grote jagers

Regie: Eric Bendick, Tom Winston, , 51 MIN, Engels,

Cast:

CineDiner Kaarten

Nieuw bij Cinecenter: Cine Natuur! Een bijzondere reeks natuurdocumentaires over de mooiste plekken in de wereld.

Yellowstone National Park staat aan het begin van een nieuw tijdperk. De wolf is terug en het aantal Grizzly’s is nog nooit zo groot geweest. De terugkeer van deze eerder bijna uitgestorven, iconische roofdieren is van grote invloed op het ecosysteem in het park – ze herstellen de eeuwenoude balans tussen jager en prooi. Het verhaal komt tot leven door de ogen van een eenzame wolf, op zoek naar een roedel en een grizzly die ondanks grote uitdagingen de volgende generatie probeert te beschermen. Wat hebben deze jagers nodig om te overleven, hun jongen groot te brengen – en ook nog aan de top van de voedselketen te blijven staan?


Op 11 augustus komt Jeroen van Herk de intro verzorgen:

Meer leven in de Amsterdamse grachten door coronacrisis

Nu het maanden stil is geweest in de Amsterdamse grachten hebben duikers het onderwaterleven in beeld gebracht. Dat de coronacrisis effect heeft gehad is goed te zien, want het doorzicht van het water werd een stuk beter. De periode van rust heeft de onderwaternatuur in Amsterdam goed gedaan. Maar blijft dat ook zo als er weer meer  gevaren wordt?  “Om de onderwaternatuur in de stad echt vooruit te helpen, is het van belang dat er voldoende rustige, ondiepe plekken met structuur komen, in bijvoorbeeld doodlopende grachten. We zullen dan gaan zien dat de natuur zich verder hersteld”, aldus Jeroen van Herk (OAK consultants), een van de initiatiefnemers van de expeditie. Drie teams van duikers zijn op verschillende plekken het water in gegaan om te kijken of er meer waterplanten en vissen te zien zijn. Alle duikers maakten foto’s en filmpjes. Het zijn unieke foto’s, want duiken in de Amsterdamse grachten is normaal niet toegestaan.

In zijn introductie deelt Jeroen in woord en beeld zijn ervaring over de rijkdom van het Amsterdamse onderwaterleven, een wereld die normaal verborgen is.

Andere documentaires die we zullen vertonen als onderdeel van Cine Natuur: