The Whale

Regie: Darren Aronofsky, VS, 117 MIN, Engels, 12+

Cast: Brendan Fraser, Sadie Sink, Ty Simpkins, Samantha Morton, Hong Chau

Thu 30 Mar Fri 31 Mar Sat 1 Apr Sun 2 Apr Mon 3 Apr Tue 4 Apr Wed 5 Apr

CineDiner

Film + diner voor €31,50
Meer info vind je hier. Koop een CineDiner

The Whale is een aangrijpend drama met een fenomenale comeback van acteur Brendan Fraser als vader, die probeert opnieuw contact te maken met zijn vervreemde tienerdochter, gespeeld door rising star Sadie Sink (Stranger Things).

Oscargenomineerde regisseur Darren Aronofsky (Black Swan, Requiem for a Dream) schetst een ontroerend portret van een man die zijn leven opnieuw betekenis wil geven.Charlie (Brendan Fraser) leeft teruggetrokken en geeft Engelse les online. Hij heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijt geraakt. Toch probeert Charlie, vol hoop, het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie (Sadie Sink) te herstellen. Maar die neemt het hem kwalijk dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten.

Langzaamaan ontdekken we hoe Charlie de man geworden is die we zien, en hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn. The Whale is zowel hartverwarmend als hartverscheurend. Aronofsky maakt je onderdeel van een leven waar je van weg wilt kijken, maar dat je tot tranen toe beroert.

Brendan Fraser is grote kanshebber voor de Oscar voor beste acteur op 12 maart.