War Pony

Regie: Gina Gammell, Riley Keough, VS, 115 MIN, , 12+

Cast: Jojo Bapteise Whiting, LaDainian Crazy Thunder

vandaag Tue 6 Jun Wed 7 Jun

CineDiner

Film + diner voor €31,50
Meer info vind je hier. Koop een CineDiner

In het Pine Ridge Reservaat in de staat South Dakota wonen Matho en Bill, twee Oglala Lakota-jongens.

Bill is een 23-jarige jonge man en vader van twee kinderen bij twee verschillende vrouwen. Ondernemend als hij is, ziet Bill overal een kans om aan geld te komen, bijvoorbeeld met het fokken van poedels.

Ondertussen kan de 12-jarige Matho niet wachten om volwassen te worden en wil hij vooral gezien worden door zijn vader, die drugsdealer is. Diefstal, drugsdealen met zijn vader’s voorraad: Matho en zijn vrienden werken zich steeds in de nesten. Hoewel Matho en Bill elkaar niet kennen, kruisen ze elkaars pad en blijken ze veel met elkaar gemeen te hebben.

Camera d’Or-winnaar War Pony is een realistisch drama en een intiem portret over het leven in het Pine Ridge Reservaat. Hoewel de film het regiedebuut is van Gina Gammell en Riley Keough, benadrukken ze dat de film een collectieve prestatie is in nauwe samenwerking met de lokale gemeenschap, die meeschreef aan het scenario en te zien is in de verschillende rollen. Dit draagt bij aan het authentieke karakter van de film, die tegelijkertijd een ode is aan het leven in het reservaat.

English Synopsis

At 23, Bill (Jojo Bapteise Whiting) just wants to make something of himself. Whether it’s siphoning gas, delivering goods or breeding Poodles, he is determined to hustle his way to the “American Dream”. Meanwhile, 12-year-old Matho (LaDainian Crazy Thunder) can’t wait to become a man. Desperate for approval from his young father, a series of impulsive decisions turns Matho’s life upside down and he finds himself unequipped to deal with the harsh realities of the adult world.