Voorpremière: Babyteeth

Regie: Shannon Murphy, Australië, 120 MIN, Engels, 12+

Cast: Eliza Scanlen, Ben Mendelsohn, Toby Wallace, Essie Davis

vandaag zo 16 aug ma 17 aug vr 21 aug zo 23 aug wo 26 aug

Babyteeth is de verrassende debuutfilm van de Australische Shannon Murphy (Killing Eve): een eigenzinnig en bitterzoet verhaal over de zieke Milla en haar eerste grote liefde.

Henry en Anna’s grootste nachtmerrie wordt werkelijkheid wanneer hun 16-jarige dochter ernstig ziek blijkt. Wanneer Milla (Eliza Scanlen) en de rebelse Moses (Toby Wallace) elkaar bij toeval ontmoeten, ontstaat er direct een bijzondere band tussen de twee tegenpolen. Haar ouders zijn in shock door de komst van Milla’s nieuwe vriendje, maar gooien alle pedagogische strategieën overboord om hun dochter gelukkig te zien. Met niets meer te verliezen stort Milla zich op het leven, maar hoe ver ga je voor de liefde?

Babyteeth werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Venetië, waar Toby Wallace de prijs won voor Beste Nieuw Acteertalent. Ook de talentvolle Eliza Scanlen (Little Women) behoort tot de nieuwe lichting veelbelovende actrices. Shannon Murphy reisde voor Babyteeth af naar het IFFR (International Film Festival Rotterdam), waar de film werd omarmd door het publiek en ook door onze filmprogrammeur. Wat haar betreft is Babyteeth een van de mooiste films van 2020: “Het knappe van de film is dat deze ondanks het zware onderwerp heel luchtig en zeker ook grappig is. Typisch Australische humor en, wow! – wat een talent is Eliza Scanlen.”