Tea with the Dames

Regie: Roger Michell, Verenigd Koninkrijk, 82 MIN, Engels, AL

Cast: Eileen Atkins, Judi Dench, Joan Plowright, Maggie Smith

CineDiner

Film en diner voor €26,50-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Wat gebeurt er zodra vier legendes van de Britse toneel- en filmkunsten samenkomen om het leven en hun unieke carrières te vieren? Dan krijg je Tea with the Dames!

Maggie Smith, Judie Dench, Eileen Atkins en Joan Plowright behoren tot de meest gevierde actrices van onze tijd. Met tal van iconische uitvoeringen, tientallen jaren wijsheid en ontelbare gewonnen prijzen.

Zestig jaar geleden ging er een aardverschuiving door het Britse culturele establishment. Net zoals in de muziek en mode beleefde de theaterwereld een explosie van creativiteit en talent. Het effect ervan is tot op de dag van vandaag voelbaar. Cruciaal voor de creatieve en sociale veranderingen was de groep jonge actrices die nu in Tea with the Dames bijeen komen, om herinneringen op te halen en hun carrières te bespreken. Allen zijn inmiddels geridderd tot Dame voor hun belangrijke bijdragen aan het acteursvak.

Tea with the Dames is geregisseerd door Roger Mitchell (Notting Hill). Naast integere interviews, bevat de film ook een reeks verbazingwekkend archiefmateriaal.

De pers over Tea with the Dames

  • "Dench, Smith, Eileen Atkins and Joan Plowright engage in a round-table war of theatrical anecdotes in this outrageously funny film" The Guardian ★ ★ ★ ★ ★

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief