Le Pot-au-Feu

Regie: Trần Anh Hùng, Frankrijk, 135 MIN, Frans, AL

Cast: Benoît Magimel, Juliette Binoche

Sat 2 Dec Sun 3 Dec Wed 6 Dec

CineDiner

Dinner & a movie voor €31,50
Meer info vind je hier. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Het is 1885. De uitmuntende kok Eugenie heeft de afgelopen 20 jaar gewerkt voor de beroemde fijnproever en levensgenieter Dodin Bouffant.

Hun samenwerking resulteert in gerechten die steeds verrukkelijker worden en die zelfs de meest illustere chef-koks ter wereld verbijsteren. In de loop der jaren is vanuit hun wederzijdse passie voor het koken een romantische relatie ontstaan. Maar Eugenie hecht waarde aan haar vrijheid en heeft nooit de wens gehad om met Dodin te trouwen. Dus besluit hij iets te doen wat hij nog nooit eerder heeft gedaan: voor haar koken.

Le Pot-au-feu van de Frans-Vietnamese cineast Trần Anh Hùng werd bijzonder goed onthaald op het filmfestival in Cannes. Deze hommage aan de Franse gastronomie worden de gerechten prachtig in beeld gebrachtt. Pierre Gagnaire, een van Frankrijks toonaangevende chef-koks met 14 Michelin-sterren, neemt de culinaire regie op zich. De Franse topacteurs Juliette Binoche en Benoît Magimel spelen de twee geliefden en delen het scherm met een diverse cast van Franse groenten, zeevruchten, vlees… en behoorlijk wat boter. Een film voor fijnproevers!