If Beale Street Could Talk

Regie: Barry Jenkins, VS, 120 MIN, Engels, 12+

Cast: KiKi Layne, Stephan James, Regina King, Colman Domingo

CineDiner

Film en diner voor €26,50-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Een meeslepend, romantisch drama van Oscarwinnaar Barry Jenkins (Moonlight). De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin.

If Beale Street Could Talk speelt zich af in het begin van de jaren 70 in Harlem, New York. De film vertelt het tijdloze en ontroerende verhaal over de liefde tussen Clementine ‘Tish’ Rivers (Kiki Layne) en Alonzo ‘Fonny’ Hunt (Stephan James). Na een jarenlange vriendschap durven zij op 19 en 20 jarige leeftijd toe te geven aan hun liefde voor elkaar. Ze dromen van niets anders dan een toekomst samen. Alles loopt voorspoedig, totdat Fonny valselijk wordt beschuldigd van een verkrachting en hij in de gevangenis belandt. Tish doet er met de volledige steun van haar familie alles aan aan om de onschuld van Fonny te bewijzen. Helemaal wanneer ze ontdekt dat ze zwanger is. Tish voelt zich machteloos maar ondanks alles houdt zij hoop en vertrouwt zij op de liefde tussen haar en Fonny.

If Beale Street Could Talk schetst een intiem portret over het onvoorwaardelijke vertrouwen in de liefde. De liefde die uiteindelijk alles overwint. Regina King, die de moeder van Clementine speelt, won de Golden Globe voor beste vrouwelijke bijrol.

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief