La Villa

Regie: Robert Guédiguian, Frankrijk, 107 MIN, Frans, 9+

Cast: Ariane Ascaride, Jean-Pierre Daroussin, Gérard Meylan, Jacques Boudet, Anais Demoustier, Geneviève Mnich, Robinson Stévenin, Yann Trégouët, Fred Ulysse, Diouc Koma

vr 22 jun ma 25 jun di 26 jun wo 27 jun

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Een nostalgisch drama van de gerenommeerde regisseur Robert Guédiguian, over een uiteengevallen Franse familie. In een uitgestorven dorpje aan de kust bij Marseille komen twee broers en hun zus na jaren weer samen.

In een dorpje aan de kust bij Marseille komen Angèle, Joseph en Armand samen bij hun ernstig zieke vader. Sinds een familiedrama twintig jaar geleden, is actrice Angèle niet meer naar het dorp terug geweest. Joseph is met pensioen en is verbitterd, terwijl Armand probeert het plaatselijke restaurant draaiende te houden. Terwijl hun vader vegeteert, worden de kinderen geconfronteerd met het feit dat wat vroeger was niet meer terugkomt. Schoorvoetend geven ze toe aan nieuwe impulsen.

La villa is een ode aan familie en aan de kleine Franse dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, terwijl de rest van de wereld verder raasde. De film werd opgenomen in het havenstadje Calanque de Méjean en ging in première op het filmfestival van Venetië.

De pers over La Villa

  • ‘Een ontroerend en melancholisch verhaal (…) in de onderstroom sluimert sociale kritiek.’ De Morgen

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief