Une Vie

Regie: Stéphane Brizé, Frankrijk, België, 119 MIN, Frans, 12+

Cast: Judith Chemla, Jean-Pierre Darroussin, Yolande Moreau

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Een subtiele, gevoelige verfilming van Guy de Maupassants klassieke roman over het harde leven van een jonge vrouw in het Frankrijk van begin 19e eeuw.

Normandië, 1819: Jeanne Le Perthuis des Vauds heeft nog maar net de nonnenschool en haar studies achter zich gelaten, als ze met graaf Julien de Lamare trouwt. Jeanne droomt van een rijk en romantisch leven, maar de werkelijkheid blijkt weerbarstiger. Julien ontpopt zich tot een vrekkig, hard en labiel echtgenoot. Hij bezwangert niet alleen zijn vrouw, maar ook hun werkster. Langzaam ziet Jeanne al haar dromen in rook opgaan, alleen in haar vriendschap met een buurvrouw vindt ze nieuwe hoop.

Une Vie ging in première op het filmfestival van Venetië en kreeg daar van de recensenten de FIPRESC-prijs voor beste film uit de hoofdcompetitie. Vorig jaar had regisseur Stéphane Brizé nog succes met het bekroonde Franse drama La loi du marché.

De pers over Une Vie

  • ‘Weer een negentiende-eeuws kostuumdrama? Ja, maar zo subtiel en met schrijnende onderhuidse emoties als in Une vie zien we ze maar zelden.’ Het Parool ★ ★ ★ ★
  • ‘Een bescheiden, maar rijke karakterschets.’ De Volkskrant ★ ★ ★ ★

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief