Tulipani

Regie: Mike van Diem, Nederland, Italië, Canada, 90 MIN, Italiaans, Engels, Nederlands, 12+

Cast: Gijs Naber, Lidia Vitale, Donatella Finocchiaro, Anneke Sluiters

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Een fantasierijke tragikomedie over een Zeeuwse boer die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil en naar Zuid-Italië fietst om een nieuw leven op te bouwen.

Het is 1980 en de jonge Anna is in een klein dorpje in Puglia, Italië om daar de laatste eer te bewijzen aan haar overleden moeder. Ze wordt er met open armen ontvangen en krijgt van cafébaas Immacolata het ene na het andere sterke verhaal te horen over haar ouders. Volgens Immacolata was haar vader de blonde Hollandse boer Gauke, die na de watersnoodramp van 1953 in vijf dagen naar Italië fietste om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Het zou Gauke zelfs gelukt zijn tulpen te laten bloeien in Puglia. Anna weet niet wat ze hoort en probeert te achterhalen wat er echt waar is van al die wonderlijke verhalen.

Tulipani is de nieuwe film van regisseur Mike van Diem, die in 1997 met Karakter de Oscar won voor beste niet-Engelstalige film. De opnamen vonden plaats op locatie in Italië en voor de rol van rechercheur Catarella werd steracteur Giancarlo Giannini (Casino Royale, Hannibal) gestrikt. Tulipani is de openingsfilm van het Nederlands Film Festival en zal ook te zien zijn op het internationale filmfestival van Toronto.

De pers over Tulipani

  • ‘Regisseur Van Diem verrast met puur kijkgenot.’ AD ★ ★ ★ ★
  • ‘Sympathieke en uiterst elegante film van Van Diem.’ VPRO Cinema ★ ★ ★ ★

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief