Truffel liefde

Regie: Jascha de Wilde, Ben Hendriks, Nederland, 84 MIN, Frans,

Cast:

wo 29 jan

CineDiner

Film en diner voor €26,50
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

wo 29 jan

In Truffel liefde is de ‘zwarte diamant’ het magische middelpunt van een unieke wereld, bevolkt door zeer uiteenlopende personen. Van stroper en jager tot kweker en chef-kok. Allen hebben dezelfde diepgaande passie voor de zwarte truffel.

Voor de één is het een manier om onderdeel te zijn van de natuur, voor de ander een culinaire goudmijn, maar dat het iedereen in vervoering brengt is duidelijk. Er is sprake van volle overgave en totale toewijding. Men gaat op de knieën voor de truffel. Soms letterlijk in het veld om de paddenstoel uit te graven. Maar ook in aanbidding van het product op de kerkbanken. De truffel is een mysterie en (net zoals in de liefde) daarom gekoesterd en verafgood. Maar als we niet uitkijken verdwijnt deze bijzondere zwam door opwarming voorgoed uit onze aarde. Zijn we in staat deze amour fou los te laten en alleen te nemen wat de aarde ons geeft?

Truffel liefde is een heerlijke film uit de Franse Provence doet niet alleen een beroep op onze visuele zintuigen, maar we kunnen het verrukkelijke aroma bijna ruiken! Minstens zo belangrijk is dat de hoofdpersonen ons tonen hoe belangrijk het is dat we alleen nemen wat ons gegeven wordt. En niet meer.