The Most Beautiful Boy in the World

Regie: Kristina Lindström, Kristian Petri, Zweden, 94 MIN, Engels, Zweeds, Frans, Japans, Italiaans, AL

Cast: Björn Andrésen

CineDiner Kaarten

In 1970 reist Luchino Visconti door Europa op zoek naar de perfecte jongen om volmaakte schoonheid te belichamen in zijn filmbewerking van Thomas Mann’s Death in Venice.

In Stockholm ontdekt hij de Zweedse Björn Andrésen, een verlegen jongen van 15 die op slag internationaal beroemd wordt en een korte maar intense periode van zijn turbulente jeugd doorbrengt tussen het Lido in Venetië, Londen, het filmfestival in Cannes en het verre Japan.

Vijftig jaar na de première van Death in Venice neemt Björn ons mee op een bijzondere reis langs persoonlijke herinneringen, filmgeschiedenis, magie en tragiek, in wellicht de laatste poging om eindelijk zijn leven weer op de rails te krijgen.

English Synopsis

In 1971, at the world premiere of Death in Venice in London, Italian director Luchino Visconti proclaimed Björn Andrésen, the teen star of his latest film, “The most beautiful boy in the world.”

This is the story of a boy who was thrust to international stardom for his iconic looks and lived a life of glamour. 50 years later, Björn looks back.