The Dead Don’t Hurt

Regie: Viggo Mortensen, Canada, Denemarken, 129 MIN, Engels, Frans, Spaans, 12+

Cast: Vicky Krieps, Viggo Mortensen

vandaag Fri 14 Jun Sat 15 Jun Sun 16 Jun Mon 17 Jun Tue 18 Jun Wed 19 Jun

CineDiner

Dinner & a movie voor €31,50
Meer info vind je hier. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Californië, 1860. Wanneer de Frans-Canadese bloemiste Vivienne Le Coudy en de Deense immigrant Holger Olsen elkaar ontmoeten in San Francisco, zijn ze op slag verliefd.

De vrijgevochten, onafhankelijke Vivienne is echter niet van plan om te trouwen met de zachtaardige veteraan. Ze besluit wel om met hem mee te reizen naar het rustige Elk Flats in Nevada, waar ze samen een bestaan willen opbouwen. Het uitbreken van de burgeroorlog verstoort echter al snel hun plannen als Holger besluit in dienst te treden. Alleen achtergebleven is Vivienne vastbesloten haar eigen boontjes te doppen, ook al betekent dit dat ze moet opboksen tegen de corrupte burgemeester en zijn machtige zakenpartner Mr Jeffries, wiens zoon Vivienne maar niet met rust wil laten.

The Dead Don’t Hurt schetst een portret van een gepassioneerde vrouw die vastbesloten is voor zichzelf op te komen in een wereld gedomineerd door meedogenloze mannen. Vicky Krieps zet een ijzersterke vertolking neer in deze feministische western geregisseerd en geschreven door Viggo Mortensen.