The Capote Tapes

Regie: Ebs Burnough, VS, 99 MIN, , 12+

Cast: Lauren Bacall, Norman Mailer, Truman Capote, André Leon Talley, Dick Cavett

CineDiner Kaarten

Door het succes van zijn boeken Breakfast at Tiffany’s en In Cold Blood was schrijver Truman Capote een begrip in het Amerika van de jaren ’60 en ’70.

Zijn volgende project, Answered Prayers, zou zijn magnum opus worden. Het door mysterie omgeven boek zou zich afspelen in een wereld vol glamour waar Capote een geliefde gast was: de high society van New York. Zijn vriendinnen, de dames uit deze elite, zagen Answered Prayers met vrees en fascinatie tegemoet vanwege wilde geruchten die rondgingen over het manuscript dat gevuld zou zijn met schandalen. Vlak na Capotes dood in 1984 nam een journalist tientallen interviews af met vriend en vijand van de geroemde auteur. Deze opnames zijn nooit uitgebracht. Tot nu.

The Capote Tapes is een eerbetoon aan een van de meest kleurrijke personen van de twintigste eeuw: een icoon van de literatuur, maar door zijn openheid over zijn seksuele geaardheid in een tijd waar dat ongekend was zeker ook voor de queer gemeenschap.

English Synopsis

Answered Prayers was meant to be Truman Capote’s greatest masterpiece, an epic portrait of New York’s glittering jet-set society.

Instead, it sparked the downfall of the iconic author of Breakfast at Tiffany’s and In Cold Blood. Through never-before-heard audio archives and interviews with Capote’s famous friends and infamous enemies, The Capote Tapes reveals the rise and fall of one of America’s most influential writers and public figures.