Summer 1993

Regie: Carla Simon Pipó, Spanje, 97 MIN, Catalaans, AL

Cast: Bruna Cusí, David Verdaguer, Laia Artigas

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Het verhaal van een veelbewogen zomer, gezien door de ogen van de zesjarige Frida. Het meisje heeft haar beide ouders verloren en begint een nieuw leven bij haar oom en tante op het Spaanse platteland.

Spanje, zomer 1993: na het overlijden van haar beide ouders wordt de zesjarige Frida in het gezin opgenomen van haar oom Esteve en tante Marga. De twee doen hun best om Frida een warm thuis te geven, maar over het verlies van haar vader en moeder wordt nauwelijks iets gezegd. Frida vindt het maar niks en bijt van zich af door haar kleine nichtje Anna te plagen. Ze wil niet op het platteland zijn, maar in de stad. Hoe komt ze hier ooit nog vandaan?

Regisseur Carla Simón baseerde het verhaal deels op eigen ervaringen. Net als Frida verloor ook zij al op jonge leeftijd haar beide ouders en verhuisde ze in 1993 naar de boerderij van haar oom en tante. Op het filmfestival van Berlijn werd Summer 1993 bekroond tot beste debuut.

 

De pers over Summer 1993

  • ‘Erg knap, hoe Simón een menselijk personage kneedt dat je vrijwel direct in je hart sluit.’ De Volkskrant ★ ★ ★ ★
  • ‘Summer 1993 maakt invoelbaar hoe complex, maar vooral hoe cruciaal het is om kinderen ‘met bagage’ een stabiel huis te bieden.’ NRC ★ ★ ★ ★

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief