Instinct + Q&A

Regie: Halina Reijn, Nederland, 98 MIN, Nederlands, 16+

Cast: Carice van Houten, Marwan Kenzari

zo 17 nov

CineDiner

Film en diner voor €26,50
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

zo 17 nov

Op zondag 17 november hebben is er speciale screening van Instinct, met na afloop van de film een Q&A met Halina Reijn en Carice van Houten!

Instinct is een film over macht, seks en de verhouding tussen die twee. Succesvolle psycholoog Nicoline (Carice van Houten) begint vol goede moed aan haar nieuwe baan in een tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris (Marwan Kenzari), een zedendelinquent met een aantal ernstige misdrijven op zijn naam. Hij staat op het punt om na vijf jaar behandeling eindelijk op onbegeleid verlof te gaan. Nicoline vertrouwt hem niet en ze probeert zijn enthousiaste behandelteam ervan te overtuigen dat Idris meer proeftijd nodig heeft. Idris zet alles op alles om te laten zien dat hij klaar is om terug te keren naar de buitenwereld. Er ontstaat een ingewikkeld machtsspel tussen hen, waar Nicoline ondanks al haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt.

Instinct is het knappe regiedebuut van actrice en schrijfster Halina Reijn. Al vanaf het begin van haar carrière als actrice wist ze dat ze ook wilde regisseren. Samen met Carice van Houten richtte ze productiemaatschappij Man Up op en Instinct is de eerste film.