Doubles Vies

Regie: Olivier Assayas, Frankrijk, 108 MIN, Frans, 6+

Cast: Juliette Binoche, Guillaume Canet, Christa Théret, Vincent Macaigne

vr 1 feb

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

vr 1 feb

Op vrijdag 1 februari om 19:00 uur organiseren we in samenwerking met Cinéart een speciale voorpremière van Doubles Vies!

Het is de nieuwe film van Olivier Assayas (Clouds of Sils Maria), over kunst en relaties in de snel veranderende uitgeverswereld van Parijs. Na afloop is er een nagesprek onder leiding van filmrecensent Gerlinda Heywegen. Diverse gasten schuiven aan, onder wie schrijver Arnon Grunberg (Tirza) en Daniël van der Meer (Das Mag).

De gevierde uitgever Alain (Guillaume Canet) ziet met lede ogen aan hoe de digitale wereld zijn geliefde vakgebied inhaalt. Hij heeft grote twijfels over het laatste manuscript van Leonard Spiegel (Vincent Macaigne). Één van de auteurs wiens semi-autobiografische romans hij al jaren uitgeeft. De afwijzing die volgt heeft veel invloed op de onderlinge verstandhouding tussen Alain en Leonard. Daarnaast heeft het ook zijn weerslag op de relaties met de vrouwen om hen heen: de ontevreden actrice Selena (Juliette Binoche), de ambitieuze Valerie (Nora Hamzawi) en de onafhankelijke twintiger Laure (Christa Théret).

Doubles Vies ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar de film enthousiast werd onthaald door de internationale pers. In 1985 schreef regisseur Olivier Assayas mee aan Rendez-vous, een film die de doorbraak betekende voor actrice Juliette Binoche (The English Patient, Trois Couleurs). Sindsdien werkten de twee samen aan Summer Hours (2009) en Clouds of Sils Maria (2014).

Voor deze vertoning vragen we een toeslag van €2,50.

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief