Souvenir

Regie: Bavo Defurne, Luxemburg, België, Frankrijk, 90 MIN, Frans, Alle leeftijden

Cast: Kévin Azaïs, Johan Leysen, Isabelle Huppert

di 27 jun wo 28 jun do 29 jun vr 30 jun za 1 jul zo 2 jul ma 3 jul di 4 jul wo 5 jul

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

Isabelle Huppert schittert in de rol van muurbloempje Liliane, die door een romance met een jonge bokser weer droomt van een comeback als sterzangeres.

Tegenwoordig is Liliane een onopvallende arbeidster in een vleeswarenfabriek, maar ooit stond ze als ‘Laura’ in de hitlijsten met het nummer Souvenir. Ze nam zelfs deel aan het Eurovisie Songfestival en werd toen tweede. Dertig jaar later is haar ster uitgedoofd en woont Liliane in een kleurloos flatje. Ze wil liever niet herinnerd worden aan haar vroegere zangcarrière. Dit verandert wanneer op een dag de 22-jarige Jean in de fabriek komt werken. Jean kan zijn ogen niet van Liliane afhouden en is vastbesloten om haar opnieuw te laten schitteren op het podium.

Isabelle Huppert leerde speciaal zingen en dansen Souvenir. ‘Het gebeurde dat ik al in bed kroop en dat Isabelle voor mijn film nog een of ander ingewikkeld armbewegingetje aan het oefenen was’, vertelde de Belgische regisseur Bavo Defurne. De muziek werd gemaakt door de Amerikaanse band Pink Martini.