So Long, My Son

Regie: Wang Xiaoshuai, China, 185 MIN, Mandarijn, 9+

Cast: Wang Jingchun, Yong Mei

vandaag di 27 aug wo 28 aug

CineDiner

Film en diner voor €26,50
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

Chinees familie-epos So Long, My Son volgt twee hechte gezinnen vanaf de revolutionaire jaren ’80 tot hedendaags staatskapitalistisch China. Hun levens worden sterk getekend door de één-kind-regeling en een tragisch ongeluk.

Tijdens de hoopvolle 80-er jaren in China gaan twee gezinnen samen door het leven. De twee zoons groeien samen op en hun ouders zijn ook boezemvrienden. Tot op een dag een vreselijk ongeluk de families uit elkaar drijft.
De zoon van Liu Yaojun (Wang Jingchun) en Wang Liyun (Yong Mei) komt om in een tragisch ongeluk. Yaojun en Liyun besluiten de plek van hun grote verdriet achter te laten en verhuizen naar de grote stad. Daar hebben ze alleen elkaar: ze spreken het lokale dialect niet en ze kennen er niemand. Een adoptiekind brengt hen niet de troost en vervulling waar ze op hoopten.

Opgesloten in hun rouw om en vervuld met vragen over het ongeluk van hun ‘echte’ zoon verdwijnt het stel steeds dieper in nostalgie en herinneringen. Hun nieuwe zoon verlaat hen uiteindelijk. Na 20 jaar besluiten Yaojun en Liyun terug te keren naar de plek waar ze het gelukkigst waren tot ze er hun grootste tragedie beleefden. Soms duurt het een heel leven voordat je klaar bent om antwoorden te vinden en afscheid te nemen.

Regisseur Wang Xiaoshuai voert ons aan de hand van deze persoonlijke tragedie op prachtige wijze door de recente geschiedenis van China. So Long, My Son beleefde zijn première tijdens de Berlinale 2019. Hoofdrolspelers Wang Jingchun en Yong Mei wonnen allebei de Zilveren Beer voor beste acteur en actrice.