Shoplifters

Regie: Hirokazu Koreeda, Japan, 120 MIN, Japans, 12+

Cast: Lily Franky, Jyo Kairi, Ando Sakura, Matsuoka Mayu, Kiki Kilin, Sasaki Miyu

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

De nieuwe film van Japanse grootmeester Hirokazu Kore-eda is een intiem en hartverwarmend drama over een moderne familie van winkeldieven. Geen onbelangrijk detail: De film was de winnaar van de Gouden Palm van Cannes!

Osamu en zijn zoon zijn na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis. Plotseling komen ze buiten in de kou een verloren klein meisje tegen. Als blijkt dat ze van huis is weggelopen, neemt Osamu haar mee naar huis.  Gelukkig wordt ze al snel opgenomen in het hechte gezin. Hoewel de familie arm is en ze net genoeg verdienen door te stelen, hebben ze een gelukkig leven samen. Tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt en de familiebanden hevig op de proef worden gesteld.

De Japanse regisseur Hirokazu Kore-eda maakte eerder onder andere de prachtige films Nobody Knows (2004) en Like Father, Like Son (2013).

De pers over Shoplifters

  • 'Meesterlijk. Subliem. Magnifiek. Voortreffelijk.' De Volkskrant ★ ★ ★ ★ ★
  • 'Een fijnzinnig familiedrama' Trouw ★ ★ ★ ★ ★
  • 'Shoplifters is een film over zoveel, maar vooral over dat onzegbare dat alleen in grote filmkunst zichtbaar kan worden gemaakt.' nrc.next ★ ★ ★ ★ ★

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief