The Sense of an Ending

Regie: Ritesh Batra, Verenigd Koninkrijk, 108 MIN, Engels, 6+

Cast: Jim Broadbent, Charlotte Rampling, Emily Mortimer, Matthew Goode

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

Een intelligent, Brits liefdesdrama naar de roman ‘Alsof het voorbij is’ van Julian Barnes. Met Jim Broadbent in de hoofdrol, en van de regisseur van The Lunchbox.

Tony Webster (Jim Broadbent) is een introverte man op leeftijd, die een rustig en teruggetrokken leven leidt in Zuid-Londen. Hij is al jaren geleden gescheiden en leeft in gespannen afwachting van de geboorte van zijn eerste kleinkind. Maar het verleden blijkt nog niet klaar met Tony. Hij erft onverwachts het dagboek van zijn jeugdvriend Adrian. Ooit waren Tony en Adrian verliefd op hetzelfde meisje, Veronica, en langzaam wordt duidelijk waarom Tony die liefdesgeschiedenis het liefst zou laten rusten.

The Sense of an Ending is de eerste Engelstalige film van de Indiase regisseur Ritesh Batra, die in 2013 doorbrak met het romantische The Lunchbox. Voor de verfilming van Julian Barnes veelbekroonde roman (winnaar Man Booker Prize) werkte hij met het beste uit de Britse acteurswereld. Naast Jim Broadbent zijn ook Charlotte Rampling, Emily Mortimer, Matthew Goode, Michelle Dockery en Harriet Walter te zien.

De pers over The Sense of an Ending

  • ‘Voortreffelijke cast’ AD ★ ★ ★ ★
  • ‘De regisseur slaagt er goed in om via de zachte blik van zijn hoofdrolspeler een leven te overzien dat misschien anders is gelopen dan verwacht of gehoopt.’ Trouw ★ ★ ★ ★

English Synopsis

A man becomes haunted by his past and is presented with a mysterious legacy that causes him to re-think his current situation in life.