Samsara

Regie: Lois Patiño, Spanje, Laos, 113 MIN, Swahili, Laotiaans, 16+

Cast: Amid Keomany, Juwairiya Idrisa Uwesu, Simone Milavanh

Thu 22 Feb Sat 24 Feb Tue 27 Feb Wed 28 Feb

CineDiner

Dinner & a movie voor €31,50
Meer info vind je hier. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

BELANGRIJKE MEDEDELING
Samsara bevat een interactieve scene van ongeveer 15 minuten, waarin het publiek wordt gevraagd mee te mediteren. Voor het bereiken van deze meditatieve staat worden onder meer stroboscopische lichteffecten ingezet. Hoewel indrukwekkend, kunnen deze effecten een negatief hebben op sommigen, bijvoorbeeld mensen die (over)gevoelig zijn voor lichtflitsen en/of lijden aan epilepsie. De scène wordt ook in de film zelf tijdig aangekondigd.
Samsara is een Sanskrietwoord dat verwijst naar de cyclus van geboorte, leven, dood en reïncarnatie.

Lois Patiño’s Samsara gaat van de tempels van Laos naar de stranden van Zanzibar en begeleidt een ziel op doorreis van het ene lichaam naar het andere.

In Laos wonen en studeren tientallen monniken in prachtige boeddhistische tempels. Elke dag steekt een jonge monnik de rivier over om een oude vrouw een tekst voor te lezen die als leidraad dient voor het vinden van de weg naar het hiernamaals. Wanneer de vrouw sterft, begint haar geest een zintuiglijke reis naar reïncarnatie in een volgend lichaam. Om de reis te voltooien, moet je je te laten meeslepen door licht en geluid.

Met een wervelwind van geluiden en kleuren, flitsend in verschillende snelheden, bombardeert Patiño de zintuigen van de kijker op een bijzondere en indrukwekkende manier. In het tweede deel van de film bevinden we ons in Zanzibar, Tanzania waar de Islam op een andere manier omgaat met geboorte, leven, dood en reïncarnatie.