Sage Femme

Regie: Martin Provost, Frankrijk, 117 MIN, Frans, AL

Cast: Catherine Deneuve, Catherine Frot

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Vroedvrouw Claire heeft haar leven op orde, maar staat plotseling weer oog in oog met de oude maîtresse van haar vader. Sage femme is een ode aan het leven, met Catherine Deneuve en Catherine Frot in de hoofdrol.

Claire (Catherine Frot) is de eerlijkheid zelve en als vroedvrouw heeft ze haar hele leven gewijd aan anderen. Haar rustige leventje komt echter in een stroomversnelling wanneer Béatrice (Catherine Deneuve), de voormalige maîtresse van haar overleden vader, plotseling weer voor de deur staat. In alles is Béatrice een tegenpool van Claire; ze is luid, kleurrijk en egocentrisch. Claire vraagt zich af waarom Beatrice, na jaren van afwezigheid, juist haar om hulp en aandacht vraagt.

Actrice Catherine Frot kreeg speciaal voor Sage femme een spoedcursus als vroedvrouw; in de film zijn dan ook een paar echte bevallingen te zien. Als baby’tje werd het leven van regisseur Martin Provost gered door een vroedvrouw. Als ode aan haar, maakte hij deze film.

De pers over Sage Femme

  • ‘Sage Femme is zo'n film waar Fransen goed in zijn: een drama dat zich op de vierkante centimeter ontvouwt.’ Trouw ★ ★ ★ ★
  • ‘De vertolkingen van de actrices zijn grandioos.’ AD ★ ★ ★ ★

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief