Retour en Bourgogne

Regie: Cédric Klapisch, Frankrijk, 114 MIN, Frans, 12+

Cast: Pio Marmaï, Ana Girardot, François Civil, Jean-Marc Roulot

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Een fijne Franse film over een jaar uit het leven van drie wijnboeren: broers Jean en Jérémie en zus Juliette. Ze kunnen niet met en niet zonder elkaar, maar zolang ze een goede fles produceren (en drinken), gaat het best..

Jean verliet tien jaar geleden zijn geboortestreek Bourgogne om de wereld te ontdekken, maar nu zijn vader op sterven ligt, keert hij terug naar de wijngaard van zijn familie. Zijn zus Juliette en broer Jérémie hebben al die tijd het familiebedrijf draaiende gehouden en weten nog niet of ze Jean wel met open armen willen ontvangen.

We volgen de drie familieleden een jaar lang in het ritme van de seizoenen: van de zomer tot de lente – alles staat altijd in het teken van de wijn die ze gezamenlijk maken.

Voor zijn portret van een wijnfamilie filmde regisseur Cédric Klapisch (L’Auberge Espagnol, Un Air de Famille) een jaar lang – met flinke tussenpozen – de ontwikkelingen op de uitgestrekte wijnvelden van de Bourgogne. Hij kreeg daarbij hulp van acteur Jean-Marc Roulot, die behalve zijn acteerkunsten ook zijn eigen wijngaard Domaine Roulot ter beschikking stelde.

 

De pers over Retour en Bourgogne

  • ‘Retour En Bourgogne brengt je in de beoogde rozige stemming. Wat een fijn land toch.’ NRC ★ ★ ★
  • ‘Terwijl de seizoenen voorbijtrekken ontvouwt zich een geraffineerde feelgoodfilm over familie.’ VPRO Cinema ★ ★ ★

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief