Ramen Shop

Regie: Eric Khoo, Singapore, 90 MIN, Cantonees, Engels, Japans, Mandarijn, AL

Cast: Tsuyoshi Ihara, Seiko Matsuda, Takumi Saitoh

di 23 jul

CineDiner

Film en diner voor €26,50
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

di 23 jul

In Ramen Shop draait het leven van de jonge ramenchef Masato volledig om eten. In het restaurant van zijn Japanse vader heeft hij geleerd de beste ramen te maken. Thuis probeert hij zich de overheerlijke gerechten van zijn jong overleden Singaporese moeder te herinneren.

Na het plotselinge overlijden van zijn afstandelijke Japanse vader vindt ramenchef Masato (Takumi Saitoh) een koffer met spullen van zijn jong overleden Singaporese moeder. In de koffer zit een dagboek met haar overpeinzingen, tekeningen en oude foto’s. Met zijn moeders dagboek op zak besluit Masato af te reizen naar Singapore. Op zoek naar het liefdesverhaal van zijn ouders en zijn familiegeschiedenis. Eenmaal daar vindt hij met hulp van Japanse foodblogger Miki (Seiko Matsuda) de broer van zijn moeder. Van zijn oom (Mark Lee) leert Masato het traditionele Singaporese gerecht Bak kut teh te bereiden zoals hij het zich herinnert uit zijn jeugd.

Wanneer hij erachter komt dat zijn grootmoeder (Beatrice Chien) nog leeft, probeert hij gebroken familiebanden te repareren op de enige manier die hij kent: een gerecht. Door de twee werelden van zijn ouders te verenigen lukt het hem om zijn grootmoeders hart te verwarmen.

Ramen Shop is een ontdekkingsreis vol familietradities en overheerlijke recepten.

De pers over Ramen Shop

  • “Een intiem familiedrama over verlies, oud zeer en de troost van samen koken en eten” NRC ★ ★ ★
  • “Een fraai melodrama, inclusief een overvloed aan hongerig makende beelden" VPRO ★ ★ ★
  • “Een zeer Instagrambare culinaire bedevaart naar Singapore” de Volkskrant