Plus que jamais

Regie: Emily Atef, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Noorwegen, 122 MIN, Frans, Engels, Noors, 12+

Cast: Vicky Krieps, Gaspard Ulliel, Bjørn Floberg

CineDiner Kaarten

De 33-jarige Hélène leeft al jaren gelukkig met Mathieu in Bordeaux. Hun diepe band wordt op de proef gesteld sinds Hélène is gediagnosticeerd met een zeldzame longziekte.

Terwijl zij de hoop op genezing heeft opgegeven en zich steeds meer in zichzelf keert, is Mathieu ervan overtuigd dat een longtransplantatie het tij kan keren. Op zoek naar antwoorden stuit Hélène op een Noorse blogger die ernstig ziek is en zijn situatie met humor beschrijft. In een opwelling reist ze naar het Hoge Noorden om hem te ontmoeten en met zichzelf en haar lot in het reine te komen.

Plus que jamais is een intiem en ontroerend verhaal over liefde, loslaten en de vrijheid om eigen keuzes te maken. Het drama van regisseur Emily Atef werd in Cannes vol lof ontvangen vanwege de visueel imponerende beelden en het sterke samenspel van Vicky Krieps en Gaspard Ulliel. Voor de acteur, die in januari overleed na een ski-ongeval, was het zijn laatste filmrol.

English Synopsis

Hélène and Mathieu have been happy together for many years.

The bond between them is deep. Faced with an existential decision, Hélène travels alone to Norway to seek peace, an act that will test the strength of their love.