Les Plus Belles Années d’une Vie

Regie: Claude Lelouch, Frankrijk, 90 MIN, Frans, 6+

Cast: Anouk Aimée, Jean-Louis Trintignant, Marianne Denicourt, Monica Bellucci, Soho Rezanejad, Antoine Sire

CineDiner Kaarten

Vijftig jaar geleden kwam Un Homme et une Femme uit, een prachtige iconische film van Claude Lelouch over de liefde. Nu keert de regisseur terug met Les Plus Belles Années d’une Vie, minstens zo indrukwekkend.

Ze kenden elkaar lang geleden: een man en een vrouw wiens prachtige en onverwachte romance ontroerde in Un Homme et Une Femme, een film die onze kijk op liefde voor altijd veranderde. Voormalig autocoureur Jean-Louis (Jean-Louis Trintignant) lijkt zich steeds meer te verliezen in zijn herinneringen. Daarom probeert zijn zoon hem te herenigen met de vrouw die hij niet kon koesteren, maar waar zijn geheugen en dromen nog altijd vol van zijn. Anne (Anouk Aimée) en Jean-Louis ontmoeten elkaar weer en hun verhaal gaat verder waar het vijftig jaar eerder stopte.

Claude Lelouch neemt je mee in zijn melancholische reflectie op de ravage die de tand des tijds kan aanrichten. Gelukkig zijn er nog altijd vonken die overspringen tussen de twee hoofdrolspelers. Bovendien heeft ook deze film dezelfde mooie soundtrack als haar voorganger van vijf decennia geleden.