Pavarotti

Regie: Ron Howard, Verenigd Koninkrijk, VS, 114 MIN, Engels, Italiaans, 6+

Cast: Luciano Pavarotti, Bono, Prinses Diana

vandaag zo 20 okt ma 21 okt wo 23 okt

CineDiner

Film en diner voor €26,50
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

vandaag

Met beelden uit het familiearchief, interviews en tv-registraties brengt regisseur Ron Howard (A Beautiful Mind, Frost/Nixon) een ode aan één van de grootste artiesten aller tijden.

Luciano Pavarotti (1935-2007), één van de bekendste operazangers ooit, kende een leven met uitzonderlijke hoogte- en dieptepunten. Zijn artistieke ambities, zijn ongekende talent en zijn nauwe band met het publiek maakten hem tot wereldster.

Pavarotti kwam al vroeg in aanraking met muziek: zijn vader was een getalenteerde amateur-tenor. Met hem als voorbeeld koos Pavarotti ondanks tegenslagen een professionele carrière als tenor. Hij maakte zijn debuut in1961 met de grote tenorrol Rodolfo in Puccini’s opera La Bohème in Italië. Al gauw volgden internationale optredens in Londen, Wenen en Amsterdam. Een decennium later verovert hij ook Amerika. Zijn grootste bekendheid dankt hij aan het WK voetbal 1990. Zijn aria Nessun dorma werd de officiële openingstune en iedereen wist in één klap wie Pavarotti was. Samen met zijn trio The Three Tenors, beroemde tenoren Plácido Domingo en José Carreras, gaf hij een live optreden voor de finale.

Er zijn veel verhalen over Pavarotti’s bijgeloof, plankenkoorts en divagedrag. Na het zien van deze documentaire weten we misschien iets beter de legende Pavarotti van het mens Pavarotti te scheiden.