Parasite

Regie: Bong Joon-ho, Zuid-Korea, 131 MIN, Koreaans, 16+

Cast: Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, So-dam Park, Yeo-jeong Jo, Woo-sik Choi

za 29 feb zo 1 mrt

CineDiner

Film en diner voor €26,50
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

In Parasite probeert het gezin van Ki-taek langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de rijke familie Park, en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Parasite is een Zuid-Koreaanse thrillerfilm uit 2019, geregisseerd door Palme d’Or-winnaar Bong Joon-ho.

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie. Ze hebben daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

Parasite beleefde zijn wereldpremi√®re op het filmfestival van Cannes op 21 mei 2019, waar het Palme d’Or won en de eerste Koreaanse film werd die de prijs ontving. Daarnaast heeft de film de award voor Beste Buitenlandse Film gewonnen tijdens de 2020 Golden Globes.