Out Stealing Horses

Regie: Hans Petter Moland, Noorwegen, 122 MIN, Noors, 12+

Cast: Stellan Skarsgård, Bjørn Floberg, Tobias Santelmann

ma 20 jan di 21 jan wo 22 jan

CineDiner

Film en diner voor €26,50
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

Na de dood van zijn vrouw trekt Trond Sander (Stellan Skarsgård) zich terug in een klein dorpje in het oosten van Noorwegen. Als een buurman een oude kennis blijkt, komen bij Trond ineens allerlei jeugdherinneringen naar boven. Herinneringen aan soms mooie, maar soms ook hele moeilijke tijden. Out Stealing Horses Gebaseerd op het Noorse boek ‘Paarden Stelen’ van Per Petterson (‘Twee Wegen’). 

November 1999. De 67-jarige Trond woont na de dood van zijn vrouw in eenzaamheid in een klein dorpje in het oosten van Noorwegen. Als de winter aanbreekt ontdekt hij dat zijn buurman, Lars, een oude bekende is. Hij zag Lars voor het laatst in de zomer van 1948. Het seizoen dat Trond 15 jaar werd en hij zorgeloze lange zomerdagen doorbracht met zijn vader die hij adoreerde. Maar ook de zomer waar hij een andere kant van zijn vader leerde kennen en er een tragisch ongeluk plaatsvond dat hun levens voorgoed zou veranderen.

Regisseur Hans Petter Moland neemt je met Out Stealing Horses mee door de adembenemende landschappen tussen Noorwegen en Zweden. Deze verfilming van de prijswinnende roman Paarden Stelen van Per Petterson is een aangrijpend verhaal over hoe je nooit aan je verleden kan ontsnappen. In Berlijn won de film de Silver Bear for Outstanding Artistic Contribution.