On Chesil Beach

Regie: Dominic Cooke, Verenigd Koninkrijk, 105 MIN, Engels, 12+

Cast: Saoirse Ronan, Billy Howle, Anne-Marie Duff, Emily Watson

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Een meeslepende verfilming van een van de mooiste romans van Ian McEwan, over de allesbeslissende huwelijksnacht van een jong stel.

Engeland, 1962. De geboorte van de Swinging Sixties, grote sociale veranderingen, de seksuele revolutie en Beatlemania loeren om de hoek, terwijl een jong stel zich opmaakt voor hun toekomst samen. Op de avond van hun huwelijk dineren Florence (Saoirse Ronan) en Edward (Billy Howle) op hun kamer in een bedompt hotel bij Chesil Beach, in het Engelse Dorset. Hier blikt het stel terug op hun ontluikende romance, ongemakkelijk over de aanstaande huwelijksnacht. Ze weten nog niet dat de verzwegen misverstanden en angsten van die avond hun levens voorgoed zullen veranderen.

On Chesil Beach is gebaseerd op de gelijknamige roman van geliefd Brits bestseller-auteur Ian McEwan. Veel van zijn romans (o.a Atonement en Enduring Love) schopte het tot het bioscoopscherm, maar voor het eerst sinds 25 jaar bewerkte hij zelf zijn boek tot een scenario. Later dit jaar is een andere McEwan-verfilming, The Children Act, ook bij ons te zien.

De pers over On Chesil Beach

  • "Saoirse Ronan is remarkable — and so is everything else — in this entrancing adaptation of Ian McEwan's novella about a young British couple on their honeymoon in 1962." Variety ★ ★ ★ ★

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief