On Body and Soul

Regie: Ildikó Enyedi, Hongarije, 116 MIN, Hongaars,

Cast: Géza Morcsányi, Alexandra Borbély

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Een eigenzinnig, meesterlijk en romantisch drama over de liefde tussen twee collega’s. Bekroond met de Gouden Beer van Berlijn.

De introverte Mária is nog maar net begonnen op haar nieuwe werk als het geroddel onder haar collega’s al begint: wie ís deze vrouw? Mária praat niet, ze zit tijdens de lunch altijd alleen, ze neemt haar werk extreem serieus en houdt zich strikt aan de regels. Haar wereld is er een die bestaat uit feiten en cijfers. Voor menselijk contact lijkt geen plaats. De enige op haar werk die toenadering zoekt is haar baas Endre, maar zelfs hij heeft moeite contact met haar te leggen. Wanneer Endre en Mária per toeval ontdekken dat ze ’s nachts precies hetzelfde dromen, zijn ze met stomheid geslagen. Hoe nu verder?

On Body and Soul werd op het filmfestival van Berlijn bekroond met de Gouden Beer voor beste film. ‘We werden verliefd op de twee personages, die op wel heel bijzondere wijze met elkaar verbonden zijn’, aldus regisseur en juryvoorzitter Paul Verhoeven. De Hongaarse regisseur van On Body and Soul, Ildikó Enyedi, is vooral bekend als documentairemaker. Voor de Hongaarse televisie regisseerde ze de afgelopen jaren dramaserie Terápia (In Therapie).

De pers over On Body and Soul

  • ‘Zo'n zeldzame film waar alles klopt.’ NRC ★ ★ ★ ★ ★
  • ‘Gevoelig camerawerk, fraai terughoudende acteerprestaties en een eigenzinnig overtuigend verhaal.’ De Volkskrant ★ ★ ★ ★

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief