Oh Lucy!

Regie: Atsuko Hirayanagi, VS, Japan, 95 MIN, Engels, Japans, 12+

Cast: Shinobu Terajima, Josh Hartnett

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Een bitterzoete komedie waarin de Japanse kantoormedewerker Setsuko haar saaie leventje voorbij zegt en een reis maakt naar Amerika, haar knappe taalleraar achterna.

Setsuko vindt haar leven niet veel bijzonders. Met een saaie baan en weinig romantiek buiten kantoortijden, slaat ze zich kettingrokend door de dagen. Jaloers kijkt ze naar het bruisende leven van haar jonge nicht, die haar overhaalt om Engelse les te nemen. Haar Amerikaanse leraar John onderwijst er niet alleen de taal, maar laat zijn Japanse studenten ook kennismaken met de Westerse cultuur. Zijn onconventionele lesmethode heeft effect en Setsuko valt als een blok voor haar leraar. Wanneer John plotseling verdwenen is, gaat ze samen met haar zus naar hem op zoek. Zo belanden ze van Tokio in het zuiden van Californië, in een onbekende wereld van tattooshops en morsige motels.

Regisseur Atsuko Hirayanagi schreef het verhaal van Oh Lucy! gebaseerd op haar eigen ervaringen en verwerkte dit tot een korte film die in 2014 op vele filmfestivals werd vertoond. Het succes deed haar besluiten er een lange film van te maken. In de rol van Amerikaanse docent castte ze de Amerikaanse Hollywoodster Josh Hartnett (Pearl Harbor). Oh Lucy! ging in première op het Filmfestival Cannes als onderdeel van het programma Semaine de la Critique

De pers over Oh Lucy!

  • ‘Het is een klein wonder dat bijna alles klopt aan deze empathische, kleine komedie.’ The New York Times ★ ★ ★ ★

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief