La Novia del Desierto

Regie: Cecilia Atán, Valeria Pivato, Argentinië, 78 MIN, Spaans, AL

Cast: Paulina García, Claudio Rissi

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Een bitterzoet portret van een 54-jarige werkster, die voor het eerst in haar leven alleen op reis gaat. De hoofdrol wordt op indrukwekkende wijze vertolkt door Paulina Garcia, die eerder furore maakt in Gloria.

De 54-jarige Teresa heeft decennialang als inwonend huishoudster gewerkt in Buenos Aires. Maar de familie bij wie ze in dienst was gaat verhuizen en kan haar helaas niet meer betalen. Noodgedwongen accepteert Teresa een nieuwe betrekking in het verre San Juan. Onderweg daarnaartoe ontmoet ze marktkoopman Gringo en samen trekken ze door de woestijn, op zoek naar haar kwijtgeraakte tas. Voor het eerst ervaart Teresa zo een vrij en avontuurlijk leven, dat ze nooit eerder gekend heeft.

La Novia del Desierto is het debuut van de Chileense regisseurs Cecilia Atán en Valeria Pivato. Samen schreven ze ook het scenario. Ze lieten zich onder andere inspireren door de Chileense legende van Deolinda Correa, die in 1840 met haar pasgeboren kind door de woestijn trok. La Novia del Desierto ging in première in het bijprogramma Un Certain Regard op het filmfestival van Cannes en dong mee naar de Gouden Camera.

De pers over La Novia del Desierto

  • ‘De acteurs schitteren in deze subtiele Argentijnse debuutfilm.’ De Filmkrant ★ ★ ★ ★
  • ‘De mooie hoofdrol van Paulina García tilt La novia del desierto op.’ De Volkskrant

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief