Misbehaviour

Regie: Philippa Lowthorpe, Verenigd Koninkrijk, 107 MIN, Engels,

Cast: Keira Knightley, Gugu Mbatha-Raw, Rhys Ifans, Jessie Buckley, Keeley Hawes, Lesley Manville, Greg Kinnear

CineDiner Kaarten

Sympathieke film gebaseerd op ware feiten met Keira Knightley en Jessie Buckley als twee activisten van de Women’s Liberation Movement die in 1970 de Miss World-verkiezing in Londen verstoren.

In 1970 vindt de Miss World-verkiezing plaats in Londen, met de Amerikaanse komedie-legende Bob Hope als presentator. De show is in die tijd met meer dan 100 miljoen kijkers het best bekeken tv-programma ter wereld. De dan net opgerichte Women’s Liberation Movement, die de verkiezing ziet als een vernedering van vrouwen, besluit de live-uitzending van de show te verstoren.

De controles om de show bij te wonen zijn heel scherp omdat er de dag voor de verkiezing een bomaanslag is geweest. Toch lukt het de activisten om binnen te komen. Ze ondernemen actie door onder andere een zeer verontwaardigde Bob Hope met meel te bekogelen. En de vrouwen zijn niet de enigen die geschiedenis schrijven – de uitslag van de verkiezing is ook nogal verassend.

English Synopsis

Keira Knightley and Jessie Buckley star in this likeable film, based on a true story about a group of Women’s Liberation Movement activists who storm the 1970 Miss World pageant in London.

The 1970 Miss World beauty pageant takes place in London, hosted by American comedy legend Bob Hope. With 100 million viewers, the pageant is the most viewed tv show in the world at the time. The newly founded Women’s Liberation Movement decide to disrupt the show’s live broadcast. Despite strict security measures, the women manage to make their way into the show and take action – by bombing Bob Hope with flour, among other things. And they’re not the only ones writing history – the contest’s eventual winner is quite a surprise as well.