Mary Shelley

Regie: Haifaa Al-Mansour, Verenigd Koninkrijk, 121 MIN, Engels, 9+

Cast: Elle Fanning, Douglas Booth, Bel Powley, Maisie Williams, Joanne Froggatt, Tom Sturridge

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Het verhaal van een rebelse en bevlogen schrijfster die op haar 18e een van de meest iconische personages allertijden, Frankenstein, schiep.

Tiener Mary (Elle Fanning) valt op haar zeventiende als een blok voor de charmante dichter Percy Shelley (Douglas Booth). In hem denkt ze een gelijkgestemde ziel te hebben gevonden. Hun hartstochtelijke affaire schokt hun omgeving en ze besluiten samen weg te lopen. Wanneer ze gast zijn bij de Zwitserse Lord Byron en hij zijn genodigden uitdaagt een spookverhaal te schrijven, creëert Mary haar Frankenstein. Maar in 1818 weigert haar omgeving een vrouwelijke schrijfster te erkennen. Op haar 18e moet Mary vooroordelen trotsere nom haar creatie en eigen identiteit te verdedigen.

Mary Shelley is een film van Haifaa Al-Mansour, die in 2012 indruk maakte met Wadjda. Al-Mansour is de eerste vrouwelijke filmmaker in Saoudi-Arabië. In haar thuisland worden haar films zowel geprezen als bekritiseerd omdat deze discussies oproepen met thema’s als tolerantie en gelijke rechten.

De pers over Mary Shelley

  • "A luscious-looking spectacle" The Hollywood Reporter ★ ★ ★ ★

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief