Mario

Regie: Marcel Gisler, Zwitserland, 119 MIN, Duits, 12+

Cast: Max Hubacher, Aaron Altaras, Doro Müggler, Jessy Moravec, Jürg Plüss

ma 22 apr di 23 apr

CineDiner

Film en diner voor €26,50
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

In Mario volgen we twee jonge voetbalspelers die verliefd op elkaar worden. Kiezen ze voor elkaar? Of voor hun voetbalcarrière?

Mario (Max Hubacher) is een jonge opkomende voetbalspeler bij een elftal in de buurt van Thun. Hij boekt in korte tijd zo veel progressie dat hij kans maakt om in de eerste divisie terecht te komen. Alhoewel hij een sterke spits is heeft de teamleiding er graag nog een aanvallende speler bij. Hun oog is gevallen op Leon. Een speler uit Hannover die zich al snel bewijst door alle doelpunten die hij maakt.

Tijdens de training delen de twee spelers een appartement waar de liefde al snel overslaat. Zodra dit binnen de club begint op te vallen doen de eerste geruchten al snel de ronde. Uit de kast willen komen in de voetbalwereld is echter altijd al een problematisch gegeven geweest. Voor beide spelers wordt dit al helemaal lastig, zodra de selectie voor het eerste elftal in Hamburg werkelijkheid lijkt te worden. Mario ziet zijn kansen als profvoetballer in gevaar komen, maar hij wil Leon ook niet verliezen. Hij moet daarom een keuze maken.

Mario heeft bij de Swiss Film Awards prijzen gewonnen voor Best Actor, Best Supporting Actress en Best Script. Ook heeft de film een nominatie gekregen voor Best Film.

De pers over Mario

  • 'Goed gemaakt en sterk gespeeld' NRC ★ ★ ★ ★
  • 'Het originele scenario doet goed recht aan de realiteit van dit gegeven' Filmvandaag ★ ★ ★ ★
  • 'Mario is een belangrijke film' de Volkskrant