Maria by Callas

Regie: Tom Volf, Frankrijk, 113 MIN, Frans,

Cast: Fanny Ardant

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Een intiem portret van het leven en werk van de beroemdste sopraan uit de 20e eeuw. Met prachtig nooit eerder vertoond beeldmateriaal en openhartige en diepgaande interviews met Maria Callas.

Maria Callas werd in de jaren ’40 en ’50 wereldberoemd door haar grote rollen in opera’s, haar meeslepende en unieke stem en tragische liefdesaffaires. Met een openhartig interview met Callas als rode lijn, persoonlijke filmopnames, intieme brieven en zeldzame archiefbeelden geeft de documentaire een kijkje in het leven en het werk van de beroemde sopraan. Naast Callas zijn ook bekenden als Aristoteles Onassis, Marilyn Monroe, Alain Delon, Yves Saint Laurent, J.F. Kennedy en Grace Kelly te zien in de film. Voor wie Calles niet goed kent, is de film een prachtige introductie, voor echte fans is het een waar geschenk.

Regisseur Tom Volf wilde voor zijn debuutfilm een blik werpen op de vrouw achter de wereldberoemde zangeres, en haar verhaal vertellen ‘in haar eigen woorden’. Naast inzage in uniek archiefmateriaal, kreeg hij de hulp van de butler en schoonmaakster van Callas, twee personen die zij als familie zag.

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief