Mademoiselle de Joncquières

Regie: Emmanuel Mouret, Frankrijk, 109 MIN, Frans, 6+

Cast: Cécile de France, Edouard Baer, Alice Isaaz

di 23 jul di 30 jul

CineDiner

Film en diner voor €26,50
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

Mademoiselle de Joncquières, naar het beroemde boek van Denis Diderot, is een scherp en komisch kostuumdrama dat doet denken aan Dangerous Liaisons en zit vol prachtige kostuums, vinnige dialogen en sterke acteerprestaties.

Het is 1750, Lodewijk XV regeert over het Franse koninkrijk. Marquis des Arcis, een beruchte rokkenjager, is hopeloos verliefd op Madame de La Pommeraye, een aantrekkelijke weduwe die teruggetrokken leeft.

Jarenlang weet ze hem te weerstaan, tot ze uiteindelijk toegeeft aan haar geheime verlangen. De markies heeft echter al snel weer genoeg van haar. Na twee jaar stelt hij haar voor als vrienden uit elkaar te gaan. Madame de La Pommeraye is gek van verdriet en zint op revanche. Daarvoor huurt ze de hulp in van twee prostituees, Mademoiselle de Joncquières en haar twintigjarige, beeldschone dochter.

De pers over Mademoiselle de Joncquières

  • Mademoiselle de Joncquières is een schilderachtig drama, dat toont hoe liefde de meest weldenkende mensen blind maakt. De Telegraaf ★ ★ ★ ★
  • De Frans filmmaker Emmanuel Mouret maakt er een sterk kostuumfilm van waarin vooral de somptueuze decors en de sprankelende dialogen - vol ironie en bon mots - de aandacht trekken. NRC ★ ★ ★ ★
  • “geestige en spitse dialogen, waarmee Mouret zich weer als een uitstekende scriptschrijver bewijst” Het Parool