Little Men

Regie: Talia Balsam, VS, 85 MIN, Engels, Alle leeftijden

Cast: Greg Kinnear, Paulina García, Jennifer Ehle

vandaag di 27 jun wo 28 jun do 29 jun vr 30 jun zo 2 jul di 4 jul

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

Een komisch drama over moderne omgangsvormen in Brooklyn, New York. Terwijl de volwassenen steggelen over de huur, worden de pientere buurjongetjes Jake en Tony elkaars beste vrienden.

Wanneer de grootvader van de 13-jarige Jake komt te overlijden, verhuist zijn gezin terug naar hun oude huis in Brooklyn. Daar raakt Jake bevriend met Tony, wiens alleenstaande moeder (Paulina García) de winkel beneden runt. Terwijl de jongens elkaars beste vrienden worden, krijgen hun ouders een geschil over de huur. Jakes vader (Greg Kinnear) komt als acteur nauwelijks aan de bak en wil meer geld zien, maar naaister Leonor (Paulina Garcia) kan dat eigenlijk niet betalen. Jake en Tony zien het met lede ogen aan en besluiten geen woord meer te zeggen zolang de volwassenen zich als kinderen gedragen.

Little Men is de nieuwe film van Ira Sachs, de regisseur van Love Is Strange – waarin hij ook al zo mooi vertelde over familierelaties, liefde, vriendschap en ongemakken in het New York van nu. De Chileense moeder Leonor wordt gespeeld door Paulina García, die we nog kennen als vurige dame Gloria uit de gelijknamige hitfilm uit 2013.

English

A new pair of best friends have their bond tested by their parents’ battle over a dress shop lease.

De pers over Little Men

  • 'Een film in de geest van Woody Allen' De Volkskrant ★ ★ ★ ★
  • Trouw ★ ★ ★ ★