Lean On Pete

Regie: Andrew Haigh, Verenigd Koninkrijk, 122 MIN, Engels, 16+

Cast: Charlie Plummer, Chloë Sevigny, Travis Fimmel, Steve Buscemi

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Het ontroerende verhaal van een Amerikaanse tiener die wegloopt van huis en met zijn paard door Oregon en Wyoming trekt. Van de regisseur van Weekend en 45 Years.

De vijftienjarige Charley Thompson (Charlie Plummer) is op zoek naar vastigheid in zijn leven. Als zoon van een alleenstaande vader met tijdelijke baantjes is hij vaak op zichzelf aangewezen. Wanneer ze samen naar Portland verhuizen, hoopt hij op een nieuwe start. Charley vindt werk bij Del (Steve Buscemi), een doorgewinterde paardentrainer, en sluit vriendschap met het versleten renpaard Lean on Pete. Wanneer Del het paard naar de slacht wil sturen, gaat Charley er met Pete vandoor. Hij maakt een tocht door de uitgestrekte wildernis van Oregon en Wyoming, op zoek naar de geliefde tante die hij al jaren niet meer heeft gezien.

Lean on Pete is de eerste Amerikaanse film van de Britse regisseur Andrew Haigh. Eerder maakte hij de lovend ontvangen relatiedrama’s Weekend en 45 Years (met Charlotte Rampling). De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Willy Vlautin en speelt zich af in het westen van de VS, in zanderige dorpjes vol kleurrijke figuren.

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief