Le Grand Bain

Regie: Gilles Lellouche, Frankrijk, 122 MIN, Frans, 12+

Cast: Mathieu Amalric, Guillaume Canet, Benoît Poelvoorde

vandaag ma 22 apr di 23 apr wo 24 apr do 25 apr vr 26 apr zo 28 apr ma 29 apr di 30 apr wo 1 mei

CineDiner

Film en diner voor €26,50
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

In de ontroerende Franse tragikomedie Le Grand Bain schetst filmmaker Gilles Lellouche (Narco) met de nodige humor een authentiek beeld van het leven zoals het komt.

In het gemeentelijk zwembad bekwaamt een groepje mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen. Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene die haar portie ellende wel gehad heeft. De heren zelf hebben ook allemaal hun eigen beslommeringen. Samen vormen ze echter een hecht team en zijn ze er voor elkaar. Langzamerhand krijgen ze weer het gevoel dat ze ertoe doen. Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze als team voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen. Met veel wilskracht storten ze zich in het avontuur, dat hen het zelfvertrouwen en het plezier in het leven teruggeeft.

Le Grand Bain ging vorig jaar in première op het Filmfestival van Cannes. De film is in Frankrijk genomineerd voor maar liefst 10 Césars en is met 4,3 miljoen bezoekers een van de grootste Franse film-hits van het afgelopen jaar.

De pers over Le Grand Bain

  • 'Menig man in midlifecrisis zal stiekem een traantje wegpinken bij het zien van de schoonzwemfinale.' NRC ★ ★ ★ ★
  • 'Hartverwarmende slapstick' Parool