Lady Bird

Regie: Greta Gerwig, VS, 94 MIN, Engels,

Cast: Saoirse Ronan, Tracy Letts, Laurie Metcalf, Timothée Chalamet, Beanie Feldstein, Lucas Hedges

zo 27 mei ma 28 mei di 29 mei wo 30 mei

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

Een hilarische en ontroerende coming of age-film over een tienermeisje dat zich fel afzet tegen haar moeder. Bekroond met de Golden Globe voor beste komedie.

Middelbare scholier Christine McPherson (Saoirse Ronan) is een brutale dromer. Ze laat zichzelf Lady Bird noemen en trekt als het even kan alle aandacht naar zich toe. Ze baalt ervan dat haar ouders weinig geld verdienen en haar woonplaats Sacramento verruilt ze liever nog vandaag dan morgen voor New York. Thuis heeft Lady Bird vaak knallende ruzie met haar moeder Marion. Vader Larry heeft geen werk meer en Marion, die een zware baan heeft in het ziekenhuis, lijkt zich als enige druk te maken over het huishouden en de huishoudpot. Maar Lady Bird heeft grootste plannen en in haar laatste schooljaar botst ze harder met haar moeder dan ooit.

Lady Bird is het veelgeprezen regiedebuut van actrice Greta Gerwig (Frances Ha, 20th Century Women). Ze won de Golden Globe voor beste komedie en ontving als vijfde vrouw ooit (!) een Oscarnominatie voor beste regie. Lady Bird speelt zich af in 2002/2003, het schooljaar waarin Gerwig zelf haar examen deed in de school uit de film: de St. Francis Catholic High School in Sacramento. Naast Saoirse Ronan zijn ook de talentvolle acteurs Lucas Hedges (Manchester By the Sea) en Timothée Chalamat (Call Me By Your Name) te zien.

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief