Kleine IJstijd

Regie: Paula van der Oest, Nederland, 81 MIN, Nederlands, 12+

Cast: Anniek Pheifer, Monic Hendrickx, Bas Keijzer, Ariane Schluter, Manoushka Zeegelaar, Cees Geel,

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Een groep muzikanten op leeftijd viert hun vriendschap met drank, grappen en sterke verhalen. Maar is het leven wel gelopen zoals ze hadden gehoopt? Kleine IJstijd is de nieuwe tragikomedie van Paula van der Oest (Tonio), geïnspireerd op jarentachtigklassieker The Big Chill.

Een groep vrienden, vroeger allemaal lid van dezelfde band, komt bij elkaar om de as van zanger en bandleider Kas te verstrooien. De meeste van hen zijn uit de muziek gestapt en hebben hun wilde haren verloren. Voor niet iedereen is het leven gelopen zoals verwacht, maar de reünie belooft als vanouds gezellig, chaotisch en drank overgoten te worden. Totdat één van de vrienden verschijnt met zijn nieuwe vriendin, de veel jongere Delphina. Zij blijkt een nogal ontregelende werking op het gezelschap te hebben en de vriendschap wordt hevig op de proef gesteld.

Paula van der Oest kreeg The Big Chill getipt van een goede vriendin. Van der Oest: ‘Toen ik haar vroeg naar haar favoriete film, antwoordde ze zonder aarzeling: The Big Chill. Het is een film die een heel belangrijke inspiratiebron is geweest voor veel regisseurs. Het concept is een heerlijk uitgangspunt voor een filmmaker.’ Samen met actrice Rifka Lodeizen werkte ze aan het script en de rollen van Ariane Schlute, Monic Hendrickx en Manoushka Zeegelaar werden speciaal voor hen geschreven. De rol van Kas wordt gespeeld door de Nederlandse rocker Peter te Bos van Claw Boys Claw.

 

De pers over Kleine IJstijd

  • ‘Het acteerensemble beleeft zichtbaar lol aan dit in guerrillastijl gedraaide vriendenportret.’ De Filmkrant
  • ‘Een zachtmoedige, lieve film.’ De Volkskrant ★ ★ ★ ★

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief