Just Like Our Parents

Regie: Laís Bodanzky, Brazilië, 105 MIN, Portugees, AL

Cast: Maria Ribeiro, Clarisse Abujamra, Paulo Vilhena

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Een intrigerend familieportret uit Brazilië – waarin dochter Rosa haar leven weer in eigen handen neemt na een schokkende onthulling van haar moeder.

Rosa is altijd bezig met de wensen van haar familie. Vaak vergeet ze om ook aan zichzelf te denken; haar carrière als toneelschrijver heeft ze er zelfs voor op een lager pitje gezet. Als kind van idealistische ouders en moeder van twee jonge meiden zit Rosa gevangen tussen de verwachtingen van twee generaties. Ook haar man biedt weinig steun: hij is regelmatig weg voor werk en houdt zich nauwelijks bezig met de opvoeding van hun dochters. Wanneer Rosa’s moeder haar met een schokkende mededeling overvalt, besluit ze dat het tijd wordt om de regie over haar eigen leven te herpakken.

Just Like Our Parents (Como Nossos Pais) ging in première op het filmfestival van Berlijn. Vakblad Screen International schreef daar: ‘De film heeft een zonnige en lichte uitstraling, wat zorgt voor luchtigheid, zelfs als het onderwerp niet altijd even vrolijk is.’ Verder is het met name hoofdrolspeelster Maria Ribeiro die indruk maakt. De titel is een verwijzing naar een door Rosa op de piano gespeeld nummer van de Braziliaanse singer-songwriter Antonio Carlos Belchior.

De pers over Just Like Our Parents

  • ‘Rosa is een krachtig en complex personage, dat zeer sympathiek wordt neergezet door Maria Ribeiro.’ Het Parool ★ ★ ★ ★
  • ‘Scherpzinnig familieportret’ De Uitkrant ★ ★ ★ ★

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief