In Search of Mozart

Regie: Phil Grabsky, VK, 129 MIN, Engels,

Cast:

CineDiner Kaarten

Nieuw bij Cinecenter: Cine Klassiek. Een reeks documentaires over de grootste en meest invloedrijke klassieke componisten.

In Search Of Mozart werd geproduceerd met ‘s werelds meest toonaangevende orkesten en muzikanten en wordt verteld via een reis van ruim 40.000 kilometer langs elke route die Mozart gevolgd heeft. Dit is een detectiveverhaal dat ons tot in het hart van genialiteit zal brengen. Zonder een toevlucht te nemen tot een docudrama of een visuele re-enactment volgt In Search Of Mozart het leven van de componist doormiddel van zijn muziek en uitgebreide correspondentie.

Van requiem K1a tot K626, worden er meer dan 80 werken in chronologische volgorde getoond, worden er opvallende parallellen tussen de muziek en Mozarts eigen ervaringen onthult. Overal is het de muziek die centraal staat met Mozarts leven er als een puzzel omheen passend. Met een rigoureuze analyse van musicologen en experts zoals Jonathan Miller, Cliff Eisen, Nicholas Till, Bayan Northcott en de overleden Stanley Sadie, duikt er een nieuwe, levendige impressie van de componist op.

Het verjaagt de vele gemeenschappelijke mythen over het genie, de gezondheid, relaties, de dood en het karakter van Mozart om een nieuwe beeld te presenteren dat heel anders is dan de Amadeus van Milos Forman’s Amadeus.

De pers over In Search of Mozart

  • “Voortreffelijk. Een film die je gezien moet hebben.” Chicago Sun Times
  • “Een voorbeeld in zijn soort." The Independent
  • “Mis deze indrukwekkende film niet!” Time Out New York