In Search of Chopin

Regie: Phil Grabsky, VK, 110 MIN, Engels, AL

Cast:

di 7 jul ma 13 jul

CineDiner Kaarten

di 7 jul

Nieuw bij Cinecenter: Cine Klassiek. Een reeks documentaires over de grootste en meest invloedrijke klassieke componisten.

Chopins graf in Parijs blijft een bedevaartsoord en zijn muziek zorgt nog altijd voor uitverkochte concertzalen wereldwijd – maar wie was deze man precies die doodsbang was om op te treden voor publiek, die zijn thuisland Polen ontvluchtte naar Parijs om nooit meer terug te keren, nam het op tegen de meest beruchte travestiet in Frankrijk, trad zelden voor publiek op en schreef, ondanks zijn slechte gezondheid, een van de meest intense en levenslustigste muziekstukken die ooit gecomponeerd zijn.

Hoe kwam een jonge Poolse jongen precies tot zulke duizelingwekkende hoogte? Vier jaar lang reisde de bekroonde Phil Grabsky de wereld rond in zijn zoektocht om het leven en de muziek van Chopin bloot te leggen. De beste muzikanten voeren zijn muziek uit, waaronder Leif Ove Andsnes, Daniel Barenboim, Ronald Brautigam en het Orkest van de 18e Eeuw. Grappig, hartverscheurend, inspirerend – deze film is de eerste die de ware aard van deze opmerkelijke en nog steeds zeer geliefde componist echt toont.

De pers over In Search of Chopin

  • “Een revolte van de regisseur – inventief gefilmd vanuit een modern perspectief” New Zealand Herald
  • "Een meesterwerk." Sydney Morning Herald
  • “Een onuitwisbaar portret met een rijk en persoonlijk inzicht in de mens Chopin en zijn muziek.” Urbancinefile