Hors normes

Regie: Olivier Nakache, Éric Toledano, Frankrijk, 114 MIN, Frans, 12+

Cast: Vincent Cassel, Lyna Khoudri, Hélène Vincent, Reda Kateb

ma 20 jan di 21 jan wo 22 jan

CineDiner

Film en diner voor €26,50
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Hors normes is de nieuwe feelgoodfilm van het regisseursduo Éric Toledano en Olivier Nakache (Intouchables). Vincent Cassel en Reda Kateb spelen twee idealistische zorgwerkers die met kinderen werken. De tragikomedie is een sympathiek pamflet voor medemenselijkheid en tegen de rigide bureaucratie van het Franse zorgsysteem.

Al meer dan 20 jaar runt Bruno (Cassel) een opvang voor kinderen die nergens anders terecht kunnen. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis. Zijn goede vriend Malek (Kateb) leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen. Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan er bijzondere vriendschappen. Het spel van Cassel en Kateb is overtuigend maar het is vooral de ondersteunende cast van ontwapenende jongeren die de film een bijzonder en vooral persoonlijk gevoel geven.

Regisseurs Toledano en Nakache (bekend door hun succesfilms Intouchables, Samba en C’est la vie) maakten vier jaar geleden een TV-documentaire over de twee vrienden Stephane Benhamou en Daoud Tatou. Ze merkten toen dat hun verhaal te bijzonder was voor het kleine scherm. Het resultaat is Hors Normes, een oprechte film met een inspirerende boodschap. Wat ons betreft de meest persoonlijke en beste film die de regisseurs tot nu toe hebben gemaakt.

De pers over Hors normes

  • "Klein geluk in persoonlijke feelgoodfilm" Trouw ★ ★ ★ ★
  • "Prachtig gespeeld" VPRO ★ ★ ★ ★